Team

Lees hier meer over de fysiotherapeuten van Movement Based Therapy! Wij werken met een holistische fysiotherapie benadering. Ieder van onze therapeuten is gespecialiseerd in bewegen. Wij kiezen dan ook altijd een beweeg interventie als primaire behandelstrategie. Wil je graag een vrijblijvend adviesgesprek of intake? Neem dan contact met ons op. Benieuwd naar meer inhoudelijke informatie? Lees hier verschillende blogs geschreven door de teamleden.

jurre_kok_Movement_based_Therapy
Meer over

Jurre Kok

Sinds 2017 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie heb ik gewerkt met topsporters op nationaal- en internationaal niveau waarna ik me heb gespecialiseerd in orthopedische revalidatie, sport gerelateerde klachten en langdurige pijnklachten.

BIG-registratie: 39922935704

Holistische benadering: fysiek en mentaal in balans

Ik ben van mening dat een gezond lichaam een sterk lichaam is, zowel fysiek als mentaal. Als een soort Yin & Yang moet een lichaam met elkaar in balans zijn. Er is vaak minder aandacht voor de mentale kant van klachten. Juist deze kant vinden ik belangrijk als we mensen revalideren. Daar leggen we dan ook altijd de nadruk op. Zonder het fysieke aspect uit het oog te verliezen.

(Top)sport begeleiding

Jurre is onderdeel van een sport netwerk in de regio Amsterdam en omstreken. Daarbij begeleid hij (top)sporters op verschillende niveaus te presteren. Jurre is onder andere Fysiotherapeut van MILA Amsterdam en Team Novus Skating. Waar hij de leiding heeft over de revalidatie strategie van de atleten. 

Missie: de patiënt krijgt de regie terug

Mijn missie is om iedereen die de praktijk binnenstapt en stukje kennis over te dragen met als doel mensen de regie terug te geven over pijnklachten die ontstaan door bewegen.

Ex-topsporter atleet 4x400m estafette

Ik heb topsport beoefend op internationaal niveau. Als atleet was ik lid van het Nederlands team 4x400m estafette. Door veel blessureleed heb ik mijn carrière vroegtijdig moeten beëindigen. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in het menselijk lichaam, op zoek naar manieren/de sleutel om blessures te voorkomen. Hierdoor is mijn passie voor bewegen ontstaan.

Diploma’s

 • Mobility WOD 101
 • Voorste kruisband revalidatie
 • Bewegingsagoog, specialisatie autisme
 • EXOS performance specialist
 • EXOS Advanced strength & power
 • Ultimate stability level 1
 • FRC instructor
 • ASTM fascia technieken
 • Krachttraining bij artrose
 • Achillespees Tendinopathie
 • Oxygen Advantage 
 • ACT fundamentals 
Yannick Pelder movement based therapy
Meer over

Yannick Pelder

Sinds 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut bij Thim van der Laan en werk ik voornamelijk met sporters. Kort na het afstuderen ben ik begonnen aan de opleiding tot Marinier; een droom die ik al lange tijd had.
BIG-registratie: 59921883104

Motto: beweging als medicijn

Wat mij als fysiotherapeut motiveert is om naar oplossingen te zoeken om actief te blijven, zelfs wanneer er blessures zijn. Bewegen als medicijn zou mijn motto zijn. Samen met jou probeer ik een oplossing te zoeken naar de juiste balans. Welk doel je ook hebt, er is een weg.

Specialisatie in het schoudergewricht, Crossfit en Triathlons

Mijn specialisatie ligt binnen het schoudergewricht, daarnaast werk ik veel met atleten binnen de Crossfit en triatlon. Mijn interesse ligt bij CrossFit en Triathlons waarin ik mijn uitlaatklep kan vinden op het fysieke vlak.

Cédrine Pittet movement based therapy

BIG-registratie: 59932563704

Contactgegevens: cedrine@movementbasedtherapy.nl 

Meer over

Cédrine Pittet

Vanaf 2023 ben ik afgestudeerd met een BSc Fysiotherapie aan de European School of Physiotherapy in Amsterdam. Oorspronkelijk uit Zwitserland, heb ik daarvoor een BSc afgerond in Kunstgeschiedenis aan de Universiteiten in Zürich en Basel.

Ik heb ook een klassieke opleiding altviool genoten en heb 14 jaar op semi-professioneel niveau in verschillende orkesten en kwartetten gespeeld.

In 2018 schreef ik me in voor een yoga-lerarenopleiding in Goa, India, waar mijn passie voor de menselijke anatomie, biomechanica en fysiologie zich al snel begon af te tekenen. Na het afronden van de opleiding werd echt snel duidelijk dat een studie fysiotherapie de volgende logische stap zou zijn.

Tijdens de yoga training en mijn studie fysiotherapie werd voor mij het zaadje geplant om te begrijpen dat we moeten kijken naar de structuren eromheen, om een bepaald bewegingspatroon te optimaliseren. Met dit perspectief kunnen we revalidatie resultaten verbeteren in een evidence-based en holistische benadering.

 

Missie en Motto

jou ondersteunen in het begrijpen van je eigen lichaam & gezondheid
Revalidatie van een blessure is één aspect van ons vak, maar jou de juiste tools & autonomie geven om op koers te blijven met je sport en werk is wat mij het meest motiveert. Ons lichaam is onze eigen grootste supporter.

Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels, (Zwitsers-)Duits en Frans.

Diploma’s

 • BSc (hons) Fysiotherapie, ESP Amsterdam
 • Ashtanga YTT 200hr
 • Yin Yoga YACEP
 • Masterclass Schoudergordel
anne movement based therapy
Meer over

Anna Belotti

In 2023 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de European School of Physiotherapy in Amsterdam. Ik kom oorspronkelijk uit Italië, waar mijn verleden als volleybalspeler mij ervaring heeft laten opdoen met sporten in teamverband. Tijdens mijn studie heb ik vervolgens ervaring opgedaan met orthopedische, postoperatieve en neurologische aandoeningen.

Contactgegevens: anne@movementbasedtherapy.nl

Motto: Fysiotherapie als ondersteunende zorg

Het behouden van een blessure of leven met een chronische aandoening kan diepgaand veeleisend en stressvol zijn voor het lichaam en de geest. Mijn drijfveer is daarom geworteld in het belang van het koesteren van de verbinding tussen mensen en hun lichaam, door beweging te ondersteunen en de verschillende aspecten aan te pakken die de rehabilitatie kunnen beïnvloeden als een essentieel proces dat leidt naar herstel.

Fun fact: ik spreek vloeiend Engels, Spaans en Italiaans

Diploma’s

 • BSc Honours Fysiotherapie aan de European School of Physiotherapy, Amsterdam
 • Internationale Minor Sportfysiotherapie (IMSPT) aan de Hogeschool van Amsterdam
About

Whitney Corning

Sport massage therapist

Originally from Canada, I moved to the Netherlands in 2014 to attend the European School of Physiotherapy in Amsterdam. I graduated from this international program in 2018 and decided to continue living in the beautiful city that is Amsterdam.

Mission

At present, I am working at MBT as a sport massage therapist. My combined experience with physiotherapy and sport massage enables me to provide an effective treatment, in addition to providing lifestyle and/or exercise advice to combat the complaint and prevent it from returning in the future.
A strength that I possess is listening, and thus I seek to fully understand the complaint, find the sources of pain in the body, and treat with a tolerated intensity.

Goal

My goal is to master the skill of “thinking with my hands”.

×