Team

Lees hier meer over de fysiotherapeuten van Movement Based Therapy! Beiden werken met een holistische fysiotherapie benadering. Bij het uitzoeken van een fysiotherapiepraktijk raden we je aan om altijd te kijken naar de persoon waarmee je een afspraak maakt. Kies bijvoorbeeld altijd voor een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in jouw klachtengebied. Ook helpt het enorm in je behandelproces als je eenzelfde (sport)visie deelt en je een goed en vertrouwd gevoel hebt bij je fysiotherapeut. Wil je graag een vrijblijvend adviesgesprek of intake? Neem dan contact met ons op. Benieuwd naar meer inhoudelijke informatie? Lees hier verschillende blogs geschreven door de teamleden.

jurre-kok
Meer over

Jurre Kok

Sinds 2017 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie heb ik gewerkt met topsporters op nationaal- en internationaal niveau waarna ik me heb gespecialiseerd in orthopedische revalidatie, sport gerelateerde klachten en langdurige pijnklachten.

BIG-registratie: 39922935704

Holistische benadering: fysiek en mentaal in balans

Ik ben van mening dat een gezond lichaam een sterk lichaam is, zowel fysiek als mentaal. Als een soort Yin & Yang moet een lichaam met elkaar in balans zijn. Om deze reden hanteer ik dan ook een holistische manier van werken.

Master Strength & Conditioning aan de Universiteit van London

Op dit moment volg ik de master Strength & Conditioning aan de Middlesex University, in London, om mij nog verder te verdiepen in de wetenschap op het gebied van topsport en trainen.

Missie: de patiënt krijgt de regie terug

Mijn missie is om iedereen die de praktijk binnenstapt en stukje kennis over te dragen met als doel mensen de regie terug te geven over pijnklachten die ontstaan door bewegen.

Ex-topsporter atleet 4x400m estafette

Ik heb topsport beoefend op internationaal niveau. Als atleet was ik lid van het Nederlands team 4x400m estafette. Door veel blessureleed heb ik mijn carrière vroegtijdig moeten beëindigen. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in het menselijk lichaam, op zoek naar manieren/de sleutel om blessures te voorkomen. Hierdoor is mijn passie voor bewegen ontstaan.

Diploma’s

 • Mobility WOD 101
 • Voorste kruisband revalidatie
 • Bewegingsagoog, specialisatie autisme
 • EXOS performance specialist
 • EXOS Advanced strength & power
 • Ultimate stability level 1
 • FRC instructor
 • ASTM fascia technieken
 • Krachttraining bij artrose
 • Achillespees Tendinopathie
 • Oxygen Advantage 
 • ACT fundamentals 
yannick pelder
Meer over

Yannick Pelder

Sinds 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut bij Thim van der Laan en werk ik voornamelijk met sporters. Kort na het afstuderen ben ik begonnen aan de opleiding tot Marinier; een droom die ik al lange tijd had.
BIG-registratie: 59921883104

Motto: beweging als medicijn

Wat mij als fysiotherapeut motiveert is om naar oplossingen te zoeken om actief te blijven, zelfs wanneer er blessures zijn. Bewegen als medicijn zou mijn motto zijn. Samen met jou probeer ik een oplossing te zoeken naar de juiste balans. Welk doel je ook hebt, er is een weg.

Specialisatie in het schoudergewricht, Crossfit en Triathlons

Mijn specialisatie ligt binnen het schoudergewricht, daarnaast werk ik veel met atleten binnen de Crossfit en triatlon. Mijn interesse ligt bij CrossFit en Triathlons waarin ik mijn uitlaatklep kan vinden op het fysieke vlak.

melike-sayman
Meer over

Melike Sayman

Sinds 2018 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de European School of Physiotherapy in Amsterdam. Daarnaast heb ik een master afgerond in Training and Sport Nutrition aan de universiteit van UEM in Madrid.

Als tiener heb ik bijna 11 jaar op hoog niveau badminton gespeeld. Door een meniscus- kraakbeen blessure, tijdens mijn derde marathon, ben ik met badminton gestopt en begon een lange revalidatie. Dit was de reden achter het behalen van mijn diploma in de fysiotherapie. In 2013 ben ik begonnen met powerlifting en gewichtheffen, waar ik in 2015 derde ben geworden in mijn lichaamsgewicht categorie in Madrid!

Ook werkt Melike als Voetbal revalidatie specialist bij voetbalclub AGB in Amsterdam-West. Hier helpt ze de club met het realiseren van een hoger niveau binnen het amateur voetbal. 

BIG-registratie: 39925677704

Missie en Motto

“Move more with Melike” is mijn motto. Ik geloof dat ons lichaam geweldig is en in veel tot staat is als we het op een juiste manier belasten. Ik ben niet alleen een therapeut, maar ook een coach die je wilt leren omgaan met pijn, ook nadat wij klaar zijn met behandelen. Dat is mijn doel als fysiotherapeut.

Ik kan je in vier talen helpen: Nederlands, Engels, Spaans en Turks. Met Frans zet ik mijn beste beentje voor. Ik zie je graag in onze praktijk!

Diploma’s

 • Bachelor Fysiotherapie
 • MSc athletic development & sportsnutrition, UEM Madrid
 • Gewichtheffen voor fysiotherapeuten
 • Dry Needling
 • Dry cupping
 • Duizeligheid SOMT
 • Revalidatie na COVID-19
 • Behandeling bij slaapstoornissen
 • Revalidatie specialist voetbal
whitney-corning
About

Whitney Corning

Sport massage therapist

Originally from Canada, I moved to the Netherlands in 2014 to attend the European School of Physiotherapy in Amsterdam. I graduated from this international program in 2018 and decided to continue living in the beautiful city that is Amsterdam.

Mission

At present, I am working at MBT as a sport massage therapist. My combined experience with physiotherapy and sport massage enables me to provide an effective treatment, in addition to providing lifestyle and/or exercise advice to combat the complaint and prevent it from returning in the future.
A strength that I possess is listening, and thus I seek to fully understand the complaint, find the sources of pain in the body, and treat with a tolerated intensity.

Goal

My goal is to master the skill of “thinking with my hands”.