Over onze fysiotherapie praktijk:  Movement Based Therapy

Movement Based Therapy is een fysiotherapiepraktijk gevestigd in de Houthavens in Amsterdam-West en op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. De praktijk is ontstaan vanuit een missie om iedereen binnen ons bereik te begeleiden naar een gezonde en actieve levensstijl die aansluit bij jouw levensstijl. Of je nou jezelf wilt klaarstomen voor je volgende wedstrijd, wilt presteren op je drukke baan of buiten wilt spelen met je kinderen. Samen zorgen wij dat jij weer optimaal kan presteren, gebaseerd op kennisdeling waardoor jij de regie terugkrijgt over jouw klachten. Wanneer er dan een nieuwe blessure om de hoek komt kijken, heb je genoeg kennis om eerst zélf aan de slag te gaan zodat je niet afhankelijk bent van ons!

Holistische werkwijze

Vanuit een holistische werkwijze, kijken we naar het lichaam als geheel; zowel fysiek als mentaal. Maar ook naar hoe jij je leven wilt leiden en wat de drijfveer is achter hetgeen wat je doet. Zo hebben we meer focus voor de oorzaak van de klacht om deze tot in de kern aan te pakken. Steeds vaker zien we namelijk klachten die voortkomen uit mentale oorzaken zoals stress, de overbelasting van spieren of een verkeerde (sport)houding. Lees hier meer over wat holistisch fysiotherapie is en wat dit voor meerwaarde heeft voor jou als patiënt.

Achillestendinopathy
revalidatie na operatie

Onafhankelijkheid: informeren & instrueren voor een autonome patiënt

Mensen hebben het tegenwoordig steeds drukker en lopen vaak langer met klachten door dan nodig is. Hiernaast starten veel mensen hun zoektocht bij klachten op het internet. We zien dat de hoeveelheid informatie online zorgt voor onduidelijkheid maar bovenal ook veel onzekerheid. Deze informatie is beschikbaar voor iedereen, wat ervoor zorgt dat gedachtes over klachten gevoed worden door informatie die niet altijd even betrouwbaar is. Deze informatie is vaak gegeneraliseerd en niet passend bij de uniekheid van iedere individu die wij in onze fysiotherapiepraktijk tegenkomen. Wij staan voor een transparante werkwijze en proberen deze overvloed aan informatie te filteren voor de patiënt met als doel, educatie en autonomie creëren om hun eigen gezondheidsdoelen te bereiken.

Ervaren team

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten die zelf ook nog steeds het maximale uit hun lichaam willen halen; zowel fysiek als mentaal. Je kan ons vaak vinden op de race fiets, zwetend in de gym of tot onze nek in een ijsbad. De capaciteit van het lichaam is enorm. Wanneer deze in balans is, staan ook wij er nog verstelt van wat er te bereiken valt! Lees hier meer over onze fysiotherapeuten: Jurre Kok, Melike Sayman
en Yannick Pelder.

fysiotherapie

Ideale locaties in sportscholen in Amsterdam-West en Amsterdam-Noord

Je kan ons vinden op 2 sportieve locaties in Amsterdam-West en Amsterdam-Noord. Onze fysiotherapiepraktijk in Amsterdam-West is gelegen binnen de muren van Kracht Amsterdam in de Houthavens. Binnen deze inspirerende trainingsfaciliteit beschikken wij over alle nodige materialen om elke revalidatie te kunnen faciliteren. Kom je met de auto? Geen probleem, parkeren voor de deur is gratis!

Onze fysiotherapiepraktijk in Amsterdam-Noord is gevestigd binnen de muren van Crossfit aan ’t IJ. Een echte old school Crossfit box in hart en nieren. Kom je met de auto? Geen probleem, parkeren voor de deur kost 1.40 per uur.

×