Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderklachten zijn een veel voorkomende blessure waar mensen hulp voor zoeken in onze praktijk. Schouderklachten zijn vaak hardnekkig en kunnen lang duren. Gelukkig zijn veel schouderklachten goed behandelbaar. Onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut wordt er samen een behandelplan opgesteld afgestemd op jouw doelen. Ben je benieuwd wat wij voor jou schouderklachten kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Welke schouderklachten zijn er allemaal?

Schouderklachten zijn complex. Dit komt door de vele bewegingsmogelijkheden die de schouder heeft waar veel spieren bij betrokken zijn.

  • Acute schouderklachten
    Bij acute schouderklachten zien we vaak dat pijn en soms zwelling meestal vrijwel direct aanwezig zijn. Je moet stoppen met de activiteit en kan de arm moeilijk bewegen.

 

  • Chronische schouderklachten
    Bij chronische schouderklachten is pijn vaak langdurig aanwezig. Deze pijn kan ook scherp van aart zijn. Bijna alsof er iets stuk is. Toch zien we vaak dat dit door de complexiteit van het gewricht te maken heeft met een verstoring van de aansturing, dat wil zeggen, de spieren werken niet goed samen waardoor er pijn op treedt.
houthavens
schouderklachten-2

Onze werkwijze

Bij Movement Based Therapy, zoals de naam het al gezegd, zijn we gespecialiseerd in bewegen. Ook onze behandelmethodes hebben dus altijd als uitgangspunt iemand doormiddel van oefeningen weer klachtenvrij krijgen. Het behandelplan zal altijd afgestemd worden op jouw behoefte en doelen. Ook streven wij naar autonomie, wat wil zeggen dat we je tijdens ons traject ook een stukje kennis willen bijdragen. Zodat wanneer klachten eventueel terugkomen, je zelf goed weet wat je moet doen om verergering van de klachten te voorkomen.

Moet er overgegaan worden tot operatie?

Soms is de schouderklachten zo ernstig dat een operatie noodzakelijk is om de schouder te herstellen. Bij ons in de praktijk werken we nauw samen met specialisten in het OLVG en de Xpert clinics.

Dit unieke netwerk zorgt ervoor dat we snel en effectief multidisciplinair kunnen werken. Ook in het revalideren na de operatie zijn wij gespecialiseerd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactmogelijkheden. 

schouderklachten-3

Maak direct een afspraak

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou schouderklachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons online intake formulier of via de telefoon. Voor vragen kan je ook altijd eerst een mailtje sturen naar info@movementbasedtherapy.nl.

×