Rugklachten

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten die wij zien in onze praktijk. Rugklachten kunnen langdurig aanwezig zijn en iemand dusdanig beperken dat vrij bewegen niet of nauwelijks mogelijk is. Toch zien we dat juist bewegen vaak helpt. Ben je op zoek naar een ervaren fysiotherapeut die samen met jou een behandelplan opstelt met een holistische kijk? Neem dan contact met ons op.

Welke soorten rugklachten zijn er allemaal?

Rugklachten kunnen we grofweg indelen in 2 categorieën, Aspecifieke rugklachten en specifieke rugklachten.

 • Aspecifieke rugklachten
  90% van de rugklachten zijn Aspecifiek, dat wil zeggen dat er geen specifieke structurele beschadiging te vinden is bij een scan. De oorzaak van deze klachten zit hem vaak in zowel mentale als fysieke overbelasting van de rug. Belangrijk is om goed in kaart te brengen welke stressoren er aanwezig zijn en hoe deze aan te pakken.

 

 • Specifieke rugklachten
  Specifieke rugklachten zijn klachten die een duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hernia of wervelfractuur. Deze vorm van rugklachten komt een stuk minder voor, maar zijn daarom niet minder vervelend. Een goed behandelplan opstellen is enorm belangrijk voor het herstel.
houthavens
rugklachten-2

Onze werkwijze

Bij Movement Based Therapy, zoals de naam het al gezegd, zijn we gespecialiseerd in bewegen. Ook onze behandelmethodes hebben dus altijd als uitgangspunt iemand doormiddel van oefeningen weer klachtenvrij krijgen. Rugklachten benaderen we altijd op een holistische manier, omdat we zien dat er zoveel meer factoren een rol spelen dan alleen fysieke belasting. Het behandelplan zal altijd afgestemd worden op jouw behoefte en doelen. Ook streven wij naar autonomie, wat wil zeggen dat we je tijdens ons traject ook een stukje kennis willen bijdragen. Zodat wanneer klachten eventueel terugkomen, je zelf goed weet wat je moet doen om verergering van de klachten te voorkomen.

Welke soorten rugklachten behandelen wij in de praktijk?

Bij ons kan je terecht voor het herstel van:

 • Hernia
 • Spit
 • Ischias
 • Rugpijn gerelateerd aan stress
 • zwaar of fysiek werk
 • een ongeluk
 • “verkeerde” lichaamshouding
 • rugklachten door het sporten
rugklachten-3

Maak direct een afspraak

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou rugklachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons online intake formulier of via de telefoon. Voor vragen kan je ook altijd eerst een mailtje sturen naar info@movementbasedtherapy.nl.

×