Nek klachten

Nek klachten zijn een van de meest voorkomende klachten die wij zijn in onze praktijk. Nek klachten kunnen langdurig aanwezig zijn en iemand dusdanig beperken dat vrij bewegen niet of nauwelijks mogelijk is. Toch zien we dat juist bewegen vaak helpt. Ben je opzoek naar een ervaren fysiotherapeut die samen met jou een behandelplan opstelt met een holistische kijk? Neem dan contact met ons op.

Welke soorten nek klachten zijn er allemaal?

Nek klachten is de op drie na grootste categorie van klachten aan het bewegingsapparaat. 70% van de mensen heeft wel eens last van nek klachten. Bij de meeste nekklachten zonder specifieke aanwijsbare oorzaak zit het hem vaak in zowel mentale als fysieke overbelasting die resulteert in pijn in de nek. Belangrijk is om goed in kaart te brengen welke stressoren er aanwezig zijn en hoe deze aan te pakken.

Specifieke nek klachten zijn klachten die een duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hernia of wervelfractuur. Deze vorm van nek klachten komt een stuk minder voor, maar zijn daarom niet minder vervelend. Een goed behandelplan opstellen is enorm belangrijk voor het herstel.

houthavens
nek 2

Onze werkwijze

Bij Movement Based Therapy, zoals de naam het al gezegd, zijn we gespecialiseerd in bewegen. Ook onze behandelmethodes hebben dus altijd als uitgangspunt iemand doormiddel van oefeningen weer klachtenvrij krijgen. Nek klachten benaderen we altijd op een holistische manier, omdat we zien dat er zoveel meer factoren een rol spelen dan alleen fysieke belasting. Het behandelplan zal altijd afgestemd worden op uw behoefte en doelen. Ook streven wij naar autonomie, wat wil zeggen dat we je tijdens ons traject ook een stukje kennis willen bijdragen. Zodat wanneer klachten eventueel terugkomen, je zelf goed weet wat je moet doen om verergering van de klachten te voorkomen.

Welke soorten nek klachten behandelen wij in de praktijk?

Bij ons kunt u terecht bij het herstel van:

  • Hernia
  • Hoofdpijn klachten
  • Nek pijn gerelateerd aan stress
  • Whiplash
  • Zwaar of fysiek werk
  • Een ongeluk
  • “verkeerde” lichaamshouding
  • Nek klachten door het sporten
rugklachten-3

Maak direct een afspraak

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou nek klachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons online intake formulier of via de telefoon. Voor vragen kunt u ook altijd eerst een mailtje sturen naar info@movementbasedtherapy.nl.

×