Knie klachten

Revalidatie na een knieoperatie of pijn bij het bewegen van de knie, zijn veel voorkomende knie klachten waar mensen hulp bij zoeken in onze fysiotherapiepraktijk. De knie klachten kunnen soms zo hardnekkig en pijnlijk zijn dat het je belemmert in je dagelijks leven. Gelukkig zijn veel klachten goed te behandelen; of het nu gaat om een acute of langdurige knieklacht. Bij ons in de praktijk ben je op het juiste adres. Onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut zal er een behandelplan opgesteld worden. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Neem dan contact met ons op.

Welke knie klachten zijn er allemaal?

Knie klachten komen in verschillende vormen en maten. Vaak kunnen we onderscheid maken tussen acute en chronische klachten.

  • Acute knie klacht
    Bij een acute knie klacht zien we vaak dat deze gepaard gaat met pijn bij het strekken en/of buigen van de knie, zwelling rondom de knie en soms voelt de knie warm aan. Vaak gebeurt dit tijdens of na een sportactiviteit of een incident: val, verdraaiing van de knie.

 

  • Chronische knie klacht
    Daarnaast hebben we chronische knie klachten, deze klachten zijn langduriger aanwezig en hebben soms geen duidelijke aanwijsbare oorzaak. Vaak zien we dat door de tijd de knie ook minder belasting aankan wat op den duur ook weer voor meer pijn kan zorgen.
houthavens
knieklachten 2

Onze werkwijze

Bij Movement Based Therapy, zoals de naam het al gezegd, zijn we gespecialiseerd in bewegen. Ook onze behandelmethodes hebben daarom altijd als uitgangspunt iemand doormiddel van oefeningen weer klachtenvrij te krijgen. Het behandelplan zal altijd afgestemd worden op jouw behoefte en doelen. Ook streven wij naar autonomie, wat wil zeggen dat we je tijdens ons traject ook een stukje kennis willen bijdragen. Zodat wanneer klachten eventueel terugkomen, je zelf goed weet wat je moet doen om verergering van de klachten te voorkomen.

Moet er overgegaan worden tot operatie?

Soms is de knieklacht zo ernstig dat een operatie noodzakelijk is om de knie te herstellen. Bij ons in de praktijk werken we nauw samen met specialisten in het OLVG en de Xpert clinics. Dit unieke netwerk zorgt ervoor dat we snel en effectief multidisciplinair kunnen werken. Ook in het revalideren na de operatie zijn wij gespecialiseerd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op via onderstaande contact mogelijkheden. 

Fysiotherapie na operatie

Maak direct een afspraak

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou knieklachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons online intake formulier of via de telefoon. Voor vragen kan je ook altijd eerst een mailtje sturen naar info@movementbasedtherapy.nl.

×