Revalideren na een heup blessure

Het heup gewricht is een van de meest complexe gewrichten in het lichaam, door zijn direct connectie met zowel het bekken als de lage rug zijn er veel structuren die invloed hebben op de pijnklachten in deze regio. Daarom is een het belangrijk om een specialist te zoeken die verdiepende kennis heeft van deze structuren. Bij ons in de praktijk zijn er fysiotherapeuten gespecialiseerd in de heup en de regio’s daarom heen. Onder begeleiding van een van onze specialisten wordt er een behandelplan opgesteld en zullen we samen werken aan jouw heup klachten. Ben je benieuwd wat wij voor jou heup klachten kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Welke heup klachten zijn er allemaal?

Om het niet te complex te maken maken we hieronder een globaal overzicht van heup klachten die er zijn.

  • Heup Artrose
  • Heup (micro) – instabiliteit
  • Gescheurd labrum
  • Gescheurd Kapsel
  • Heup Impingement Of FAI (CAM, Pincer)
  • Spier letsel heup regio
  • Fracturen

Zoals te lezen is zijn er veel verschillende aandoeningen die rondom de heup regio kunnen ontstaan. In de meeste gevallen zijn heup klachten goed op te lossen middels mobilisatie oefeningen in combinatie met kracht training en educatie. In ernstige gevallen is de schade aanzienlijk waardoor een operatie geïndiceerd is. Daarom is het belangrijk dat je goed geïnformeerd wordt tijdens het traject wat je eventueel moet doorlopen.

houthavens
heup 2

Samenwerking OLVG west, sportartsen groep

Onze praktijk heeft een samenwerkingsverband met de sportartsen groep in het OLVG west. Binnen deze samenwerking is het vertrouwen uit vanuit de specialist dat bij ons de revalidatie trajecten van goede kwaliteit zijn. Andersom hebben wij veel vertrouwen in de diagnostiek bij de artsen van de sportartsen groep. Indien nodig kunnen we vaak snel een afspraak maken bij een van de specialisten in het ziekenhuis. Zo hebben we snel goede diagnostiek tot onze beschikking.

Maak direct een afspraak

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou heup klachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons online intake formulier of via de telefoon. Voor vragen kunt u ook altijd eerst een mailtje sturen naar info@movementbasedtherapy.nl.

×