Revalideren na een enkel blessure

In onze praktijk zien we vaak mensen met pijnlijke enkels die hun dagelijks leven belemmeren. Gelukkig zijn veel enkel klachten goed te behandelen, of het nu gaat om een acute of langdurige enkel klacht. Bij ons in de praktijk ben je op het juiste adres. Onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut zal er een behandelplan opgesteld worden. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Neem dan contact met ons op.

Welke enkel klachten zijn er allemaal?

Er zijn een aantal veel voorkomende enkel klachten die we hier zien in de praktijk. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende klachten.

 • Verzwikte enkel/gescheurde enkelbanden
  De meest bekende enkel klachten die iedereen wel eens mee heeft gemaakt is een verzwikte enkel. Bij een verzwikte enkel kunnen de binnen banden, buiten banden en pezen aan van de enkel beschadigd raken. Dit kan gepaard gaan met zwelling en verkleuring van het enkel gewricht. In veel gevallen is een verzwikte enkel goed te revalideren, belangrijk is om de coördinatie en kracht van het enkel gewricht weer op te trainen voordat er weer terug gegaan wordt naar de sport die je beoefend.

  In ernstigere gevallen is de schade aan de enkel aanzienlijk dat er een operatie geïndiceerd is. In dit geval zal er een langere revalidatie aan te pas komen. Ook hier is het belangrijk dat het revalidatie traject samen met een ervaren therapeut doorlopen wordt. Om complicaties of een nieuwe enkel blessure te voorkomen.

 • Botbreuk
  Botbreuken komen helaas relatief vaak voor in het enkel gewricht, het enkel gewricht bestaat uit allemaal kleine botjes die bij hoge impact beschadigd kunnen raken. Afhankelijk van de ernst van de breuk, kan het zijn dat een operatie geïndiceerd is. Dit traject zal altijd in samenwerking met het ziekenhuis zijn.

 • Stress fractuur

  Een minder frequente blessure maar wel erg vervelend is een stress fractuur. Bij een stress fractuur spreken we van een scheurtje of breuk in het bot door overbelasting. We zien deze klachten vaak bij hardlopers die veel kilometers maken. Bij een stress fractuur is er een zeurende pijn die erg lokaal scherp aanvoelt. De klachten verschillende per locatie. Mocht je langdurige scherpe pijnklachten hebben op een specifieke locatie rondom je voet die niet verminderen en ook in rust klachten geven, maak dan een afspraak bij de fysiotherapeut.

houthavens
knieklachten 2

Samenwerking OLVG west, sportartsen groep

Onze praktijk heeft een samenwerkingsverband met de sportartsen groep in het OLVG west. Binnen deze samenwerking is het vertrouwen uit vanuit de specialist dat bij ons de revalidatie trajecten van goede kwaliteit zijn. Andersom hebben wij veel vertrouwen in de diagnostiek bij de artsen van de sportartsen groep. Indien nodig kunnen we vaak snel een afspraak maken bij een van de specialisten in het ziekenhuis. Zo hebben we snel goede diagnostiek tot onze beschikking.

Maak direct een afspraak

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou enkel klachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons online intake formulier of via de telefoon. Voor vragen kunt u ook altijd eerst een mailtje sturen naar info@movementbasedtherapy.nl.

×