Heb je een vraag en wordt deze hier niet beantwoord? Neem dan gerust contact op via info@movementbasedtherapy.nl.

Veelgestelde vragen

Is jullie praktijk rolstoel toegankelijk?


Onze gym is rolstoel toegankelijk, hier kan worden getraind onder begeleiding. Helaas is er geen mogelijkheid voor fysiotherapie. Onze kamers bevinden zich op de 2e verdieping, zonder lift.
Hebben jullie contracten met zorgverzekeraars?


Ja, wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten voor 2020.
De enige uitzondering is CZ en dochtermaatschappijen. Bij deze verzekeraar wordt 75% van de behandeling vergoed mits je aanvullend verzekerd bent. Bij een restitutie polis krijg je 100% van het behandeltarief vergoed. Mocht je hier vragen over hebben neem dan even contact op met je zorgverzekeraar.
Behandelen jullie ook aan huis?


Ja, wij behandelen ook aan huis mits hier een indicatie voor is. Meestal komen wij aan huis in de eerste weken na een operatieve ingreep. Ook kan het voorkomen dat u niet in staat bent om naar de praktijk te komen en dit op langere termijn niet zal veranderen. Dan is het in overleg mogelijk vaker aan huis te komen.
Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?


Fysiotherapie is vrijtoegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus in veel gevallen eerst langs de huisarts. Wanneer er sprake is van een chronische indicatie, denk hierbij aan een operatie, beroertje of spierziekte. Dan is er wel een verwijzing nodig van de betreffende specialist.
Heeft Movement based Therapy een klachtenregeling?


Ja, mocht u een klacht hebben dan vernemen wij dat uiteraard graag als eerst. Mocht het voorkomen dat we er samen niet uit kunnen komen, zijn wij lid van de klachtenregeling van het kngf. Wij zullen je in dat geval in contact brengen met een van de bemiddelaars.
Kan ik een voorkeur aangeven door welke behandelaar ik behandeld wil worden?


Dat kan zeker, wij zorgen er natuurlijk voor dat al onze medewerkers je uitstekend kunnen helpen. Mocht je toch een voorkeur hebben of liever alleen door een man of een vrouw behandeld worden, dan is dat geen probleem!
Ik heb een chronische aandoening, hoe wordt dit vergoed door mijn zorgverzekeraar?


Wanneer er sprake is van een chronische aandoening die vermeld staat op chronische lijst voor fysiotherapie. Dan is er altijd een verwijzing van een specialist nodig. Met deze verwijzing kan er, afhankelijk van de duur van de chronische indicatie, vanuit de basisverzekering een beroep worden gedaan op vergoeding voor fysiotherapie. Let op: De eerste 20 behandelingen zijn voor je eigen rekening + je eigen risico. Ben je aanvullend verzekerd, dan worden deze behandelingen meegenomen en betaald je dus, met minder dan 20 AV fysiotherapie behandelingen, het restant zelf.
Mijn vraag staat er niet tussen?


Wij proberen onze FAQ zo veel mogelijk bij te werken. Staat je vraag er niet tussen, mail ons dan gerust op info@movementbasedtherapy.nl.
Hoe is de kwaliteit gewaardborgd bij Movement based Therapy?


Al onze fysiotherapeuten voldoen aan de gestelde kwaliteiteisen door het KNGF en zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister KRF (kwaliteits register fysiotherapie).