Contractering 2021

Het is december en alle contracten met zorgverzekeraars voor 2021 zijn getekend. Dat betekent dat je nog één maand de tijd hebt om jouw eigen zorgverzekeraar en eventuele veranderingen in de polisvoorwaarden voor 2021 onder de loep te nemen. Het is dus niet verkeerd om de nieuwe voorwaarden van jouw zorgverzekering eens te bekijken, zodat je voor 2021 een weloverwogen keuze kan maken welke zorgverzekeraar het beste past bij jou. Er zijn immers enorme verschillen in aanvullende verzekering bij verschillende zorgverzekeraars.

Sommige zorgverzekeraars hebben een groot aanvullend pakket voor fysiotherapie. ONVZ topfit is daar een voorbeeld van met maar liefst 30 fysiotherapie behandelingen per jaar. DSW heeft tevens een goed aanvullend pakket voor fysiotherapie. Kijk dus goed naar de polisvoorwaarden van 2021 of dit pakket nog past bij jou wensen. Het KNGF heeft een checklist gemaakt om zo makkelijk te kijken waar je op moet letten!

Bij Movement Based Therapy hebben wij voor 2021 met bijna alle zorgverzekeraars een contracten afgesloten. Zie hier het overzicht! Dit betekent dus dat ook volgend jaar jouw behandelingen gewoon direct vergoed zullen worden. Hieronder een overzicht van de zorgverzekeraars waar wij in 2021 GEEN contract mee hebben en de vergoeding.

CZ Groep

CZ (vergoed per 2021 geen 75% maar 50% van de zorgnota);

OHRA (vrije zorgkeuze, dus uw nota wordt 100% vergoed);

Nationale Nederlanden (vrije zorgkeuze, vergoed per 2021 geen 100% maar 75% van de zorgnota);

Just (0% vergoeding).

Let op! de vergoeding kan lager uitvallen afhankelijk van het gemiddelde tarief wat de zorgverzekeraar in kwestie zal hanteren in zijn berekening.

Alleen wanneer er sprake is van een restitutie polis wordt de nota vergoed bij niet gecontracteerde zorg. Check dit altijd goed bij jouw zorgverzekeraar of dit het geval is.

CZ en (NN)Nationale Nederlanden hebben de vergoeding voor niet gecontracteerde zorg in 2021 verlaagd. Voor CZ is de vergoeding verlaagd van 75% naar 50% en bij NN is de vergoeding niet meer volledig en vanaf 2021 nog maar 75% van de zorgnota. Dit betekent dus dat je bij een zorgverlener die geen contract heeft met CZ een lagere vergoeding zal krijgen in 2021.

Mocht je vragen hebben over jouw fysiotherapie vergoeding voor 2021, voel je vrij om contact met ons op te nemen!