Hardloopanalyse & -Begeleiding

Ken je dat? Begin je met hardlopen, gaat het super goed! krijg je een blessure. Wij weten maar al te goed hoe jij je op zo’n moment voelt. Om het risico op blessures bij hardlopen te verminderen, hebben wij een hardloopanalyse & – begeleidingsprogramma samengesteld met (eventueel) een gepersonaliseerd kracht en conditie trainingsschema.

Dus wil je weten of:

uitleg2
hardloopanalyse

Hardloopanalyse Amsterdam

Tijdens deze hardloopanalyse zal er allereerst gekeken worden naar je mobiliteit en stabiliteit. Een verminderde mobiliteit in gewrichten kan ervoor zorgen dat de drukverdeling op je weefsel en spieren uit balans raakt en dit vergroot de kans op blessures. Daarnaast wordt er tijdens het hardlopen veel stabiliteit gevraagd van de romp en de benen. Hierbij kijken we zowel naar de passieve structuren (botten, banden en kraakbeen) als de actieve stabiliteit en mobiliteit in de spieren. Want als de stabiliteit en mobiliteit niet in balans is, verlies je per stap energie en is de kans op blessures en onnodige overbelasting snel aan de orde.

Hardlooptechniek analyse op 30m buitenbaan

Daarna kijken we naar je hardloop techniek op onze 30m buitenbaan. Een efficiënte looptechniek zorgt voor een gezonde manier van het beoefenen van de sport en bovenal tot betere prestaties. Zo reduceert het de lichaamsbelasting en het energiegebruik waardoor de loopsnelheid verhoogd zal worden evenals het hardloop plezier!
Aan de hand van de gegevens van de hardloopanalyse in onze praktijk in Amsterdam-West zal er een persoonlijk schema worden opgesteld waarmee je aan de slag kan.
houthavens
sportfysiotherapie

Kracht- en conditietrainingsschema

Vaak zullen wij ook een vorm van krachttraining adviseren omdat de combinatie kracht & conditie een groot effect kan hebben op jouw hardloop prestaties. Zoals hierboven beschreven, spelen de spieren een grote rol in de mobiliteit en stabiliteit. De conditie en spierkracht van de bovenbenen is dus essentieel voor hardlopers. Hiernaast gaat het optimaliseren van de hardloopprestaties gepaard met een goede conditie van het gehele lichaam, waardoor je overbelasting van spiergroepen en blessures voorkomt.

Voor wie is deze Hardloopanalyse- & begeleiding?

Wij begeleiden (top)-sporters jong en oud in verschillende takken van sport. Deze begeleiding kan bestaan uit; revalidatie, advies over belasting en belastbaarheid of kracht- en conditietraining. Door onze ruime ervaring in de (top)sport en de moderne trainingsfaciliteit in onze fysio praktijk in Amsterdam west, hebben we een goede setting voor jouw hardloopanalyse en om je optimaal te begeleiden naar jouw doelen.

We zorgen ervoor dat je lichaam optimaal kan presteren op het juiste moment!

fysiotherapie
Revalidatie na Operatie

Wat kan je bij ons verwachten?

Meer informatie

Je kunt bij ons terecht voor begeleiding in sport performance met bijvoorbeeld hardloopanalyses, algehele sportfysiotherapie ter preventie van- en voor de revalidatie van een sportblessure. Tevens staan wij voor je klaar voor orthopedische fysiotherapie voor een soepele revalidatie na operatie en voor manuele fysiotherapie.

Heb je vragen over onze werkwijze?

×