Corona revalidatie

Revalidatie bij long Covid/ Covid-19

Corona revalidatie is een speciaal revalidatie traject voor patiënten die long covid hebben of restklachten overhouden na covid-19 zoals: vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid en/of kracht & conditie verlies.

Je hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor een ‘corona revalidatie traject’. Ook mensen die tijdens hun corona besmetting slechts milde klachten hebben ervaren, kunnen aanhoudende klachten houden na herstel.

Wij adviseren altijd bij twijfel zo snel mogelijk een afspraak te maken en te starten met een revalidatie traject.

Hoe gaat een corona revalidatie in zijn werk?

Onze corona revalidatie specialist Cedrine zal tijdens de intake in kaart brengen wat nodig is om jou zo snel mogelijk weer topfit te krijgen. Aan de hand van jouw hulpvraag en klachten, stellen we een behandelschema op dat aansluit bij jouw behoeften. Functioneel herstel is leidend in het revalidatie traject. Dat wil zeggen: we zorgen ervoor dat de basisbehoefte als eerst aangepakt worden.

De corona revalidatie omvat verschillende trainingen en oefeningen bestaande uit:

  • kracht & conditie training
  • Ontspanningsoefeningen
  • Ademhalingsoefeningen

Samen met Cedrine zal je 3 keer per week werken aan jouw herstel. Ook krijg je huiswerk oefeningen mee om thuis verder te trainen.

Fysiotherapeut: Cedrine Pittet. Lees hier meer over Cedrine.

Welke klachten horen bij long covid/ na covid-19?

Ieder lichaam werkt anders en zo kan een corona besmetting voor iedereen andere gevolgen hebben. De meest voorkomende klachten van long-covid hebben we op een rijtje gezet. Ook kan je kijken op deze website van het RIVM over long covid.  Staan jouw klachten er niet bij, maar denk je dat het een gevolg is van jouw corona besmetting?  Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Stapsgewijs met meetpunten

Tijdens het traject maken we meetbaar hoe de revalidatie verloopt door het afnemen van een aantal testen die inzicht geven van je lichamelijke fitheid. Aan de hand van deze data kunnen we kijken waar we de schema’s eventueel op moeten aanpassen.

Corona revalidatie via de huisarts

Het traject wordt altijd in samenspraak met de huisarts opgesteld. Mocht het nodig zijn, dan kan er ook een diëtiste, psycholoog, ergotherapeut of revalidatiearts worden toegevoegd aan het behandeltraject.

Fysiotherapie

Meer informatie? Neem contact op!

Heb je vragen over het revalideren na corona of wil je een afspraak inplannen, neem dat contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel ons direct op 020 214 62 29.  

×